top of page

SNELHEIDOVERTREDING

Uw advocaat in Brussel vertegenwoordigt u voor de politierechtbank voor snelheidsovertredingen.  

Spedometer_edited.jpg

Het is in België niet ongewoon om voor een snelheidsovertreding voor de politierechtbank te moeten verschijnen. De aanwezigheid van een advocaat aan uw zijde is vaak handig.

 

BeLaw Brussel verdedigt dagelijks verdachten voor de politierechtbank voor dit soort misdrijven.

 

Uw advocaat kan u ontvangen in zijn kantoor in Brussel om samen met u uw verdediging voor te bereiden voor het geval u voor de politierechter moet verschijnen wegens een snelheidsovertreding.

 

Voor de politierechtbank loopt u het risico veroordeeld te worden tot een geldboete, maar u loopt ook het risico veroordeeld te worden tot een verval van het recht tot sturen (intrekking rijbewijs/rijverbod).

In bepaalde gevallen van recidive of als de snelheidsovertreding een bepaalde drempel overschrijdt, wordt het verval van het recht tot sturen verplicht uitgesproken door de politierechter.
 

Uw advocaat kan de rechtbank vragen om de tenuitvoerlegging van uw verval van het recht tot sturen te beperken tot het weekend, als u het nut van uw voertuig tijdens de week kunt rechtvaardigen.

Als u de mogelijkheid hebt, neem contact op met uw advocaat zodra u uw dagvaarding ontvangt. Zo kunnen we in alle rust uw verdediging voorbereiden.

 

Als u niet de gelegenheid heeft gehad om u van tevoren te organiseren, kan u altijd een spoedafspraak maken met een advocaat.

 

Ons kantoor bevindt zich op enkele minuten van de Brusselse politierechtbanken.

bottom of page