top of page

RIJBEWIJS

Uw advocaat  ontvangt u in zijn kantoor op Brussel wanneer u moet verschijnen voor de politierechtbank en dat u het risico loopt een verval van het recht tot sturen opgelegd te krijgen (intrekking van uw rijbewijs).

Uw advocaat ontvangt u in zijn kantoor in Brussel wanneer u moet verschijnen voor de politierechtbank en dat u het risico loopt een verval van het recht tot sturen opgelegd te krijgen (intrekking van uw rijbewijs).
 

Geconfronteerd worden met het verval van het recht tot sturen kan zowel persoonlijk als professioneel zeer belemmerend zijn.

 

De onmiddellijke intrekking van het rijbewijs kan door het Openbaar Ministerie worden bevolen voordat u voor de politierechtbank verschijnt.

De duur van deze onmiddellijke intrekking wordt in mindering gebracht op de totale duur van  het verval van het recht tot sturen die u dan eventueel wordt opgelegd door de politierechtbank.
 

Uw advocaat zal u informeren over het risico van verval in het recht tot sturen en zal er alles aan doen om de duur ervan indien nodig te verkorten.

 

Als u uw rijbewijs absoluut nodig heeft om te werken of om tot naar uw werk te rijden, kan uw advocaat de rechter vragen de uitvoering van uw verval van het recht tot sturen enkel tijdens het weekend te laten uitvoeren, door samen met u een solide stukkenbundel op te stellen ter ondersteuning van dit verzoek.

 

Als u gecontroleerd bent terwijl u aan het rijden bent, terwijl u geen rijbewijs heeft of terwijl u een rijverbod werd opgelegd, kunnen de straffen zeer streng zijn: boete, intrekking van de vergunning voor een lange periode, zelfs een gevangenisstraf.

 

Contacteer zonder wachten uw advocaat BeLaw Brussel voor het beste advies hierover.

bottom of page