top of page

BEGINFASE VAN EEN STRAFPROCEDURE

Uw advocaat treedt op in Brussel en in heel België voor verdachten, inverdenkinggestelden en slachtoffers van alle soorten misdrijven tijdens de beginfase van de strafprocedure.

11062b_9aeb995178c94d56acff66276b3a8392~mv2_edited_edited.jpg

Voor de start van een strafproces, onder leiding van het openbaar ministerie (opsporingsonderzoek) of van een onderzoeksrechter (gerechtelijke onderzoek) wordt een strafdossier ingesteld.

Deze magistraten verzamelen verschillende elementen (sporen, bestaan van een of meer misdrijven, bewijs van het bestaan van de misdrijven, identificatie van de daders, enz.) om later te beslissen of een strafproces moet plaatsvinden.

BeLaw-Brussels biedt u de bijstand van een advocaat vanaf het opsporingsonderzoek, of u nu verdachte of slachtoffer bent van een misdrijf.

Als het dossier in handen is van een onderzoeksrechter - in Brussel of elders in België - kan uw advocaat u dan ook uw rechten uitleggen en helpt u bij het samenstellen van uw dossier voor en tijdens het afsluiten van het gerechtelijke onderzoek (regeling van de rechtspleging voor de raadkamer).

Uw strafrechtadvocaat zorgt dat er geen vergissingen, die heel belangrijke gevolgen voor het verdere verloop van de procedure kunnen hebben, worden begaan tijdens de beginfase  (sepot, buitenvervolgingstelling, verwijzing naar de correctionnele rechtbank/hof van assisen).

Neem contact op met uw advocaat gevestigd in het centrum van Brussel als u uw rechten wenst te kennen tijdens een opsporing- of gerechtelijk onderzoek en voor uw eventuele verschijning voor de raadkamer. u uw rechten wenst te kennen tijdens een strafrechtelijk onderzoek en voor uw eventuele verschijning voor de raadkamer.

bottom of page