top of page

DE EXPERTISE VAN UW ADVOCAAT IN DE TENUITVOERLEGGING VAN STRAFFEN

BeLaw Brussels informeert u over uw rechten als veroordeelde en ondersteunt u met het advies van een advocaat bij de besluitvorming over de aanpassing van uw straf.

A wooden gavel._edited.jpg

Uw advocaat gevestigd in Brussel werkt samen met u voor de voorbereiding van uw dossier voor uw verschijning voor de strafuitvoeringsrechtbank of de strafuitvoeringsrechter.

 

De expertise van een strafrechtadvocaat is in België onontbeerlijk geworden om de lengte van een straf die zal worden uitgevoerd door een veroordeelde te kunnen berekenen. De wet op de tenuitvoerlegging van straffen is namelijk zo lastig geworden. 

 

In België komt de straf die de rechter uitspreekt vaak niet overeen met de straf die de veroordeelde daadwerkelijk zal ondergaan.

 

De strafuitvoeringsrechtbank en/of de strafuitvoeringsrechter kunnen namelijk - onder bepaalde strikte voorwaarden en op verzoek van de veroordeelde - alternatieve maatregelen toekennen waardoor de veroordeelde zijn straf niet volledig in een gevangenis uitvoert.

 

Belaw Brussels biedt u het advies van een advocaat binnen of buiten de gevangenis op het gebied van strafuitvoering en informeert u over uw rechten wanneer een definitieve veroordeling tegen u is uitgesproken.

Neem contact met ons op.

 

Vind hier de adressen van de Belgische gevangenissen, alsook de contactgegevens van de justitiehuizen en van de strafuitvoeringsrechtbanken in België.

bottom of page