top of page
Zoeken

Voorstelling van 'Innocence Project'

De Innocence Project is een non-profitorganisatie die in 1992 in de Verenigde Staten is opgericht door Barry Scheck en Peter Neufeld, twee advocaten die het strafrecht beoefenen.


De organisatie - die inmiddels in verschillende landen is gevestigd - strijdt al 30 jaar tegen discriminatie en helpt mensen die ten onrechte zijn veroordeeld op basis van valse getuigenissen, valse bekentenissen van de veroordeelde of omdat identificatieprocedures of wetenschappelijke technieken verkeerd zijn toegepast.


Het 'Innocence Project' gebruikt DNA-tests om de onschuld te bewijzen van veroordeelden die daartoe tijdens hun proces niet de kans hebben gekregen.


Het organisatie werkt ook aan de hervorming van aspecten van het rechtssysteem.


Tot op heden heeft Innocence Project geholpen om de onschuld te bewijzen van bijna 400 veroordeelden, waarvan 21 in afwachting van hun executie in de dodencel werden.


Uw advocaat uit Brussel steunt het werk van deze organisatie, waar zij aan het einde van haar rechtenstudie stage heeft gelopen.


Op de website van Innocence Project vindt u informatie over lopende zaken en hoe u deze organisatie en de strafrechtadvocaten die er werken kunt steunen.Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page